Španělské ptáčky z kuřecího masa
Suroviny
- 50 g Olej stolní
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Párky mini
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Kuřecí prsa
- 4 ks Anglická slanina
- 1 hrst Olivy černé
- 1 hrst Kapary sterilované
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 78 g
- Sodík 3662 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 264.3 mg
- Draslík 1086.3 mg
- Vláknina 7545.8 mg
- Vitamín A 7545.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
-
2
Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
-
3
Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
-
4
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
-
5
Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
-
6
Šťávu můžeme zahustit moukou.