Roastbeef
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 77542 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.8 mg
- Vláknina 6666.6 mg
- Vitamín A 6666.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso důkladně odblaníme a zbavíme šlach.
-
2
Pepř rozdrtíme v hmoždíři a spolu se solí důkladně vetřeme do masa, nakonec potřeme worcesterovou omáčkou.
-
3
Necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladnu, lépe však přes noc.
-
4
Před pečením maso stáhneme potravinářským provázkem ve vzdálenosti asi 2-3 cm do kříže.
-
5
V pekáči rozpálíme sádlo a roštěnec v něm zprudka osmahneme, aby se maso dokonale zatáhlo.
-
6
Pečeme v troubě na 180° přibližně 30-40 minut - roastbeef bude krásně růžový a šťavnatý.
-
7
Kdo má teploměr, peče dle teploty uvnitř masa, ideální teplota je 54°, max 58°.