Studená okurková polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 15 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 4636.6 mg
- Vitamín A 4636.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka.
-
2
Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem.