Kotlík s veganskou uzeninou a sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Sýr ořechový
- 100 g Smetana ovesná
- 200 g Krakauer - veganská uzenina
- 100 g Sójový jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Margarín
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 8 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 927.4 mg
- Vláknina 15881.3 mg
- Vitamín A 15881.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém margarínu (2 lžíce) osmahneme nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájený pórek. Přidáme na plátky nakrájené brambory (předem vařené ve slupce a oloupané) a vše chvíli restujeme. Okořeníme kmínem, majoránkou a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme lžící margarínu a rovnoměrně do ní rozprostřeme směs z pánve.
-
3
Sýr nastrouháme a rozmícháme se sójovým jogurtem a ovesnou smetanou dohladka. Vmícháme nasekanou petrželku.
-
4
Uzeninu nakrájíme na plátky a poklademe jimi směs v míse. Zalijeme sýrovou směsí a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.
-
5
Ihned podáváme.