Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 51 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 6626 mg
- Vitamín A 6626 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.
-
2
Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.
-
3
V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.
-
4
Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.