Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Klobása vinná
  • 2.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.13 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 6626 mg
  • Vitamín A 6626 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.

  • 3

    V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.

  • 4

    Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.

Komentáře k receptu