Steak s celerovo-paprikovou caponatou
Suroviny
- 200 g Hovězí maso zadní
- 140 g Špenát
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Olivy
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1.5 polévková lžíce Oregano
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 618.1 mg
- Vláknina 12725 mg
- Vitamín A 12725 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme caponatu: Nasekanou cibuli a utřený česnek opékáme 5 minut na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata a do plechovky z rajčat nalijeme vodu a tu přilijeme do pánve. Přidáme nasekané řapíky celeru, papriku nakrájenou na proužky, přepůlené olivy, kapary, oregano a balsamico. Vaříme 30 minut.
-
2
Steaky osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Opékáme 3 minuty z každé strany.
-
3
Špenát necháme na pánvi zavadnout.
-
4
Na dva talíře rozdělíme caponatu, na ni dáme špenát a nahoru steak.