Steak s celerovo-paprikovou caponatou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 140 g Špenát
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Olivy
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1.5 polévková lžíce Oregano
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 618.1 mg
  • Vláknina 12725 mg
  • Vitamín A 12725 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme caponatu: Nasekanou cibuli a utřený česnek opékáme 5 minut na olivovém oleji. Poté přidáme rajčata a do plechovky z rajčat nalijeme vodu a tu přilijeme do pánve. Přidáme nasekané řapíky celeru, papriku nakrájenou na proužky, přepůlené olivy, kapary, oregano a balsamico. Vaříme 30 minut.

  • 2

    Steaky osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Opékáme 3 minuty z každé strany.

  • 3

    Špenát necháme na pánvi zavadnout.

  • 4

    Na dva talíře rozdělíme caponatu, na ni dáme špenát a nahoru steak.

Komentáře k receptu