BBQ salát s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Dýně
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Limetka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Avokádo
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1273.6 mg
  • Vláknina 27412.5 mg
  • Vitamín A 27412.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme kůru z limetek, olivový olej, utřený česnek a čerstvě nadrcený pepř. Do této směsi dáme marinovat dýni nakrájenou na měsíčky na 30 minut. Poté je opečeme na grilu (lze i v troubě).

  • 2

    Cibuli a chilli papričku nakrájíme na tenké plátky. Mango nakrájíme na kousky. Vše zalijeme limetkovou šťávou a osolíme podle chuti. Necháme 10 minut odležet.

  • 3

    Poté přidáme fazole a nakrájené avokádo.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře, nahoru dáme dýni a podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu