Polévka z fazolových lusků s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 67 g Cibule
  • 333 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 27 g Vejce slepičí
  • 6.7 g Sůl
  • 67 g Tuk
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 6.7 g Paprika mletá sladká
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 188.7 mg
  • Vláknina 2269.1 mg
  • Vitamín A 2269.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.

  • 2

    Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

  • 3

    Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky.

  • 4

    Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl.

  • 5

    Polévku ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu