Pekanový nákyp se skořicovým jablkem
Suroviny
- 85 g Máslo čerstvé
- 85 g Xylitol
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 280 g Jablka
- 25 g Ořechy pekanové
- 25 g Ovesné vločky
- 200 ml Řecký jogurt
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 111.1 mg
- Vláknina 3500.3 mg
- Vitamín A 3500.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme.
-
2
Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmícháme mouku, namočené ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme jablko.
-
3
Těsto přelijeme do pečící formy a nahoře posypeme pekanovými ořechy.
-
4
Pečeme 35-45 minut na 180 °C.
-
5
Podáváme s řeckým jogurtem.