Ovocný krůtí tažín

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Čočka vařená
  • 300 g Krůtí maso
  • 70 g Meruňky sušené
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 70 g Švestky sušené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Koření ras el hanout
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Petržel
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 804.5 mg
  • Vláknina 22656.7 mg
  • Vitamín A 22656.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Sušené meruňku a švestky nakrájíme na kousky.

  • 3

    Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.

  • 4

    Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.

  • 5

    Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.

  • 6

    Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.

Komentáře k receptu