Bulgurový salát s dýní a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 26 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 5663.1 mg
- Vláknina 43515 mg
- Vitamín A 43515 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 161 mg
- Vitamín E 16.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut na 190 °C. Na posledních 7 minut přidáme dýňová semínka (zvlášť, nedáváme je k dýni).
-
2
Cibuli nakrájíme na plátky.
-
3
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Poté do něj vmícháme šťávu z jedné limetky. Zamícháme cibuli a necháme 5 minut stát.
-
4
Fetu nastrouháme, koriandr nasekáme na jemno. Obojí přidáme k bulguru, spolu s vystydlou dýní a špenátem.
-
5
Zastříkneme šťávou z druhé limetky, posypeme semínky, olejem a osolíme, opepříme. Zamícháme.