Bulgurový salát s dýní a fetou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 50 g Špenát
  • 50 g Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Dýně
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Harissa pasta
  • 3 polévková lžíce Sýr Feta
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 5663.1 mg
  • Vláknina 43515 mg
  • Vitamín A 43515 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 161 mg
  • Vitamín E 16.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na 3 cm velké kousky. Naskládáme na plech, zalijeme harissou, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut na 190 °C. Na posledních 7 minut přidáme dýňová semínka (zvlášť, nedáváme je k dýni).

  • 2

    Cibuli nakrájíme na plátky.

  • 3

    Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Poté do něj vmícháme šťávu z jedné limetky. Zamícháme cibuli a necháme 5 minut stát.

  • 4

    Fetu nastrouháme, koriandr nasekáme na jemno. Obojí přidáme k bulguru, spolu s vystydlou dýní a špenátem.

  • 5

    Zastříkneme šťávou z druhé limetky, posypeme semínky, olejem a osolíme, opepříme. Zamícháme.

Komentáře k receptu