Jablkový zákusek
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 150 g Cukr krupice
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Jablka
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1.5 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 17 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 47.2 mg
- Draslík 356.5 mg
- Vláknina 9193.3 mg
- Vitamín A 9193.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme cukr, vejce, olej, mléko, kakao a rum. Nakonec přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a vše promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky a upečeme.
-
3
Po vychladnutí moučník potřeme polevou a posypeme kokosem.
-
4
Příprava polevy: v misce dohladka umícháme moučkový cukr, kakao, rozpuštěný ztužený tuk a 1,5 lžíce horké vody.