Španělská rýže s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 382.2 mg
- Vláknina 7278 mg
- Vitamín A 7278 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji – asi tak 7 minut.
-
2
Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a utřený stroužek česneku a smažíme ještě 2 minuty.
-
3
Přidáme rýži a minutu mícháme, poté zalijeme vývarem. Přidáme šafrán a přivedeme k varu. Vaříme bez poklice asi 20 minut za občasného míchání.
-
4
Poté přidáme mořské plody zakápnuté citronovou šťávou a vaříme ještě dvě minuty.
-
5
Podáváme posypané petrželkou.