Králík na hořčici

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 100 ml Smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 ks Králičí maso
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 stroužek Česnek
  • 100 cl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 6 polévková lžíce Tymián
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3712 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 309 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 206 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 570 mg
  • Draslík 4060.2 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 5.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme rajčata: omyjeme a přepůlíme je a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem řeznou stranou nahoru.

  • 2

    Osolíme a opepříme je, trochu pocukrujeme.

  • 3

    Rozdělíme na ně dvě lžíce tymiánu a zakápneme asi 75 cl oleje.

  • 4

    Pečeme 2 hodiny na 130 °C.

  • 5

    Králičí stehna osolíme, opepříme a potřeme dvěma stroužky utřeného česneku a dvěma lžícemi hořčice.

  • 6

    Do pekáče nalijeme zbylý olej a na to poskládáme králičí stehna. Posypeme zbylým tymiánem, přidáme bobkový list a pečeme 45 minut přiklopené na 180 °C. Poté odklopíme a ještě 15-20 minut pečeme.

  • 7

    Slijeme výpek z králíka, smícháme ho se zbylou hořčicí a smetanou a povaříme.

  • 8

    Králíka podáváme s pečenými rajčaty a omáčkou.

Komentáře k receptu