Králík na hořčici
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 100 ml Smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Králičí maso
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Bobkový list
- 6 stroužek Česnek
- 100 cl Olej olivový
- 4 polévková lžíce Hořčice dijonská
- 6 polévková lžíce Tymián
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3712 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 309 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 206 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 570 mg
- Draslík 4060.2 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 5.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme rajčata: omyjeme a přepůlíme je a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem řeznou stranou nahoru.
-
2
Osolíme a opepříme je, trochu pocukrujeme.
-
3
Rozdělíme na ně dvě lžíce tymiánu a zakápneme asi 75 cl oleje.
-
4
Pečeme 2 hodiny na 130 °C.
-
5
Králičí stehna osolíme, opepříme a potřeme dvěma stroužky utřeného česneku a dvěma lžícemi hořčice.
-
6
Do pekáče nalijeme zbylý olej a na to poskládáme králičí stehna. Posypeme zbylým tymiánem, přidáme bobkový list a pečeme 45 minut přiklopené na 180 °C. Poté odklopíme a ještě 15-20 minut pečeme.
-
7
Slijeme výpek z králíka, smícháme ho se zbylou hořčicí a smetanou a povaříme.
-
8
Králíka podáváme s pečenými rajčaty a omáčkou.