Lososové teriyaki špízy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 1 ks Ředkev bílá
  • 4 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 379.1 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sójovou omáčku mirin a cukr. Zahříváme.

  • 2

    Až se cukr rozpustí, povaříme ještě minutu a odstavíme.

  • 3

    Lososa nakrájíme na kostky a potřeme je marinádou.

  • 4

    Napícháme na špejle a grilujeme ze všech stran.

  • 5

    Ředkev nastrouháme.

  • 6

    Lososa podáváme s ředkví zakápnutou zbylou marinádou.

Komentáře k receptu