Bramboráky s batáty
Suroviny
- 300 g Slanina anglická
- 50 ml Olej rostlinný
- 100 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Brambory sladké (Batáty)
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 509.9 mg
- Vláknina 5568.3 mg
- Vitamín A 5568.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory i sladké brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, vejci, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a moukou.
-
2
Přidáme i majoránku a na kostičky nakrájenou slaninu a petrželku.
-
3
Na oleji smažíme bramboráčky.