Bramboráky s batáty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Slanina anglická
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 509.9 mg
  • Vláknina 5568.3 mg
  • Vitamín A 5568.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory i sladké brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, vejci, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a moukou.

  • 2

    Přidáme i majoránku a na kostičky nakrájenou slaninu a petrželku.

  • 3

    Na oleji smažíme bramboráčky.

Komentáře k receptu