Čokoládová buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 169.3 mg
  • Vláknina 3972.5 mg
  • Vitamín A 3972.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme nad párou.

  • 2

    Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Zašleháme rozpuštěnou čokoládu, mléko a mouku.

  • 3

    Bílky ušleháme se solí a zbylým cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme do těsta.

  • 4

    Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 26 x 35 cm vyložený pečicím papírem (nebo do dortové formy o průměru 28 cm).

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře k receptu