Tarka Dál
Suroviny
- 200 g Čočka červená
- 100 g Cizrna
- 7 g Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajče cherry
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Garam masala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 8 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 374.8 mg
- Vláknina 20821.4 mg
- Vitamín A 20821.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji do sklovita na oleji.
-
2
Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i kmín, kurkumu a strouhaný zázvor.
-
3
Přidáme čočku a 400 ml vody.
-
4
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
-
5
Poté přidáme vařenou nebo konzervovanou (slitou) cizrnu a přepůlená cherry rajčata.
-
6
Osolíme, přidáme koření garam masala a kdo chce přiostřit i 2 nasekané chilli papričky.