Kuře Tandoori
Suroviny
- 300 ml Bílý jogurt
- 1 kávová lžička Koriandr
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Kuřecí prsa
- 0.5 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 54 mg
- Vláknina 2610.5 mg
- Vitamín A 2610.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každé kuřecí prso na několika místech nařízneme, aby se do něj líp dostala marináda.
-
2
V misce smícháme jogurt, olej, všechno koření, sůl a prolisovaný česnek.
-
3
Do této směsi namočíme kuřecí prsa a necháme 3 hodiny marinovat.
-
4
Poté dáme na pečící papír do pekáčku a pečeme přikryté 20 minut na 190 °C a poté odkryté dozlatova. Průběžně potíráme marinádou.
-
5
Podáváme s indickým chlebem nebo rýží.