Bramboráky s dýní
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Dýně
- 5.55 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 4 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 614.8 mg
- Vláknina 4627.8 mg
- Vitamín A 4627.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory i dýni nastrouháme na jemno.
-
2
Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kurkumu, koriandr a nasekanou chilli papričku.
-
3
Smažíme na oleji dozlatova.