Bramborovo-cibulová galetka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Gouda
  • 100 g Mozzarella
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 201.7 mg
  • Vláknina 3350 mg
  • Vitamín A 3350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka a na mírném plameni ji opékáme na másle. Přidáme tymián a pečeme do sklovita.

  • 2

    Goudu nastrouháme a smícháme s natrhanou mozzarellou.

  • 3

    Brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a vmícháme do sýrů.

  • 4

    Přidáme olivový olej, sůl a pepř.

  • 5

    Cibuli přeneseme do pekáčku, na to dáme bramborovou směs a zapečeme na 200 °C asi 45 minut.

Komentáře k receptu