Kefírová bábovka

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Mouka polohrubá
  • 350 g Cukr krupice
  • 500 ml Kefírové mléko
  • 2 kávová lžička Jedlá soda
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao holandské
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 66.7 mg
  • Vláknina 3237.5 mg
  • Vitamín A 3237.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme celá vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s jedlou sodou a nakonec vmícháme kefír.

  • 2

    Těsto vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu