Brambory pečené pomalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 127 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 774.4 mg
- Vláknina 9375 mg
- Vitamín A 9375 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 11.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v hrnci vhodném do trouby.
-
2
Troubu předehřejeme na 190 °C.
-
3
Oloupané brambory (podle velikosti vcelku nebo přepůlené) naskládáme do rozehřátého, ale ne rozpáleného oleje.
-
4
Dáme do trouby a pozvolna smažíme dozlatova.
-
5
Kuřecí prsa okořeníme dle chuti a osmažíme na másle.