Křepelky se slaninou a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 27 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 942.1 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
-
2
Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
-
3
Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
-
4
Pečeme 45 minut na 190 °C.