Játrová paštika s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 158.8 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a rozmixujeme.
-
2
Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.
-
3
Meruňky nakrájíme na kostičky.
-
4
Želatinu necháme nabobtnat.
-
5
Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.
-
6
Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.
-
7
Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.
-
8
Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.