Chilli con carne na pivě
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 100 g Rajčatový protlak
- 400 g Fazole červené
- 200 g Kukuřice
- 10 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 15 g Koriandr
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 16 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 131.7 mg
- Vláknina 4625 mg
- Vitamín A 4625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dozlatova. Použijeme hrnec vhodný i do trouby.
-
2
K masu přidáme drcený česnek cibuli a ještě opečeme.
-
3
Přidáme kmín a pečeme na 175 °C asi 30 minut.
-
4
Pak přidáme protlak a pivo a pečeme dalších 30 minut.
-
5
Přidáme slité fazole a kukuřici a nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme.
-
6
Zvýšíme teplotu na 190 °C a ještě chvíli zapečeme.
-
7
Podáváme posypané koriandrem.