Těstoviny se ztraceným vejcem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny
  • 80 g Šunka parmská
  • 40 g Oříšky piniové
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 15 g Bazalka
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 441.6 mg
  • Vláknina 860 mg
  • Vitamín A 860 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  • 2

    Připravíme si ztracená vejce (ve vodě s octem).

  • 3

    Na oleji osmažíme šalotku a česnek nakrájené najemno, parmskou šunku a oříšky. Osolíme, opepříme.

  • 4

    Těstoviny obalíme oříškovou směsí ještě horké, rozdělíme na talíře. Každý talíř ozdobíme ztraceným vejcem, parmezánem a bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu