Obrácený jablečný koláč II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 18.8 mg
- Vláknina 418.8 mg
- Vitamín A 418.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky namočíme do rumu.
-
2
Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii.
-
3
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
-
4
Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky.
-
5
Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C.
-
6
Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme.