Polévka z červené řepy se smetanou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 15 g Kopr
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Citrónová šťáva
  • 100 ml Smetana
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Červená řepa
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1642 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 3885.2 mg
  • Vláknina 65650 mg
  • Vitamín A 65650 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli opečeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme řepu, brambory, mrkev a bobkové listy. Zalijeme vývarem a vaříme 25 min doměkka.

  • 3

    Vyjmeme bobkové listy a rozmixujeme dohladka.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, koprem a citronovou šťávou.

  • 5

    Podáváme ozdobené smetanou.

Komentáře k receptu