Roastbeef s portugalskými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 83 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 1286.4 mg
- Vláknina 8809 mg
- Vitamín A 8809 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.
-
2
Pečeme na 150 °C asi 40 minut.
-
3
Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.
-
4
Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.
-
5
Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.