Chlebová polévka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2526 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 253 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 466.7 mg
- Vláknina 4121 mg
- Vitamín A 4121 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 23 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Houby nejlépe přes noc namočíme ve vodě (asi 200 ml), aby změkly.
-
2
2) Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme ji dozlatova. Přidáme lišky a osmahneme. Nakonec přilijeme vývar ze sušených hub a hovězí vývar.
-
3
3) Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10 minut.
-
4
4) Osolíme, opepříme a přidáme portské víno.
-
5
5) Chléb nakrájíme na plátky a opečeme ho v topinkovači nebo na pánvi nasucho. Do každého talíře dáme plátek chleba a zalijeme ho polévkou.
-
6
6) Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.