Steak Chateaubriand
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2879 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 258 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 2266.3 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Brambory uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nasekaný rozmarýn a smícháme ho s bramborami. Osolíme.
-
2
2) Maso osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi.
-
3
3) Ve výpeku z masa opečeme nasekanou šalotku, zakápneme brandy a necháme odpařit alkohol. Zalijeme smetanou.
-
4
4) Steak podáváme s rozmarýnovými bramborami přelitý smetanovou omáčkou.