Steak Chateaubriand

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 400 g Brambory
  • 150 ml Smetana
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Olej olivový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Rozmarýn
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2879 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 258 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 2266.3 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Brambory uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme nasekaný rozmarýn a smícháme ho s bramborami. Osolíme.

  • 2

    2) Maso osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi.

  • 3

    3) Ve výpeku z masa opečeme nasekanou šalotku, zakápneme brandy a necháme odpařit alkohol. Zalijeme smetanou.

  • 4

    4) Steak podáváme s rozmarýnovými bramborami přelitý smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu