Čedarový dip

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čedar
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 126.4 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Čedar nastrouháme.

  • 2

    2) Vyšleháme mléko s vejci, zašleháme hořčici a polovinu čedaru. Dáme vařit.

  • 3

    3) Škrob smícháme s vodou. Až čedarová směs začne pobublávat, přidáme ho k ní.

  • 4

    4) Pomalu přidáme zbytek sýra a povaříme 10 minut.

  • 5

    5) Osolíme, opepříme.

  • 6

    6) Podáváme horké k chipsům nebo zeleninovým lupínkům.

Komentáře k receptu