Smažený toustový chléb se skořicí
Suroviny
- 24 g Máslo
- 200 ml Smetana na šlehání
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Vanilkový cukr
- 0.5 kávová lžička Vanilkový cukr
- 4 ks Vejce slepičí
- 8 ks Toustový chléb pšeničný světlý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 78.8 mg
- Vláknina 265.5 mg
- Vitamín A 265.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vyšleháme vejce se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
-
2
Ve větší pánvi si rozhřejeme máslo s olejem. Plátky toustového chleba namáčíme z obou stran do vaječno-smetanové směsi a smažíme je dozlatova z obou stran.
-
3
Moučkový cukr smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem. Usmažené chlebíky posypeme připravenou cukrovou směsí a hned teplé podáváme.