Mleté maso zapečené s květákem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Smetana
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 449.1 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.

  • 2

    Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.

Komentáře k receptu