Jablka pečená s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 91 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 269.9 mg
- Vláknina 9916 mg
- Vitamín A 9916 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Rozprostřeme je na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané remosky. Přidáme rozinky, nasekané ořechy a vše poprášíme skořicovým cukrem. Povrch posypeme připravenou drobenkou.
-
2
Příprava drobenky: Mouku v míse smícháme s moučkovým cukrem a změklým máslem. Vše rozemneme na drobenku.
-
3
Dezert pečeme asi 20 minut.