Loupáky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 56 mg
  • Vláknina 9232.5 mg
  • Vitamín A 9232.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.

  • 3

    Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.

  • 4

    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu