Jablkové růžičky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 3 ks Jablka
  • 1 balení Skořicový cukr
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 128.5 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek.

  • 3

    Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.

  • 4

    Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu