Jablkové růžičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 128.5 mg
- Vláknina 7520 mg
- Vitamín A 7520 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky.
-
2
Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek.
-
3
Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.
-
4
Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem.