Florentýnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 11 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3.9 mg
- Vláknina 5192.4 mg
- Vitamín A 5192.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.
-
2
Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.
-
4
Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.