Florentýnky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Kandované ovoce
  • 45 g Mandle
  • 175 g Čokoláda na vaření
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Smetana ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3.9 mg
  • Vláknina 5192.4 mg
  • Vitamín A 5192.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.

  • 4

    Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.

Komentáře k receptu