Lomnické suchárky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 12 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 5550 mg
- Vitamín A 5550 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce necháme zmladit droždí. Mouku na vále promneme s máslem, přidáme mléko a s droždím a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Do něj vypracujeme mandle a necháme pod utěrkou vykynout. Na pomoučněném vále vyválíme válec o průměru cca 4 cm a necháme znovu pod utěrkou nejméně 45 minut kynout.
-
3
Ve středně horké troubě zvolna upečeme ve vymazané formě dorůžova. Druhá den nakrájíme na tenké plátky a ty obalíme v cukru.