Lomnické suchárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 150 g Máslo
  • 15 g Droždí
  • 50 g Mandle
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 5550 mg
  • Vitamín A 5550 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce necháme zmladit droždí. Mouku na vále promneme s máslem, přidáme mléko a s droždím a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Do něj vypracujeme mandle a necháme pod utěrkou vykynout. Na pomoučněném vále vyválíme válec o průměru cca 4 cm a necháme znovu pod utěrkou nejméně 45 minut kynout.

  • 3

    Ve středně horké troubě zvolna upečeme ve vymazané formě dorůžova. Druhá den nakrájíme na tenké plátky a ty obalíme v cukru.

Komentáře k receptu