Závin s vejci a uzeným masem III

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Hera
  • 200 g tvaroh
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks žloutek
  • 1 hrst Mouka polohrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Sezamová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 400.1 mg
  • Draslík 153.8 mg
  • Vláknina 1194.8 mg
  • Vitamín A 1194.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladká těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici. Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.

  • 2

    Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta na pomoučněném rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.

  • 3

    Přendáme jej na vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu