Pizza z listového těsta

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Anglická slanina
  • 400 g Listové těsto
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kečup jemný
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 844.9 mg
  • Vláknina 10014 mg
  • Vitamín A 10014 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.

  • 2

    Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.

  • 3

    Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu