Pizza z listového těsta
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 50 g Anglická slanina
- 400 g Listové těsto
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Paprika
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kečup jemný
- 1 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 44 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 844.9 mg
- Vláknina 10014 mg
- Vitamín A 10014 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.
-
2
Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.
-
3
Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.