Cukroví s bílým vínem

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 82.7 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 1764 mg
  • Vitamín A 1764 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.

  • 2

    Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo".

  • 3

    Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu