Ananasový dort z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 7 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 220.9 mg
- Vláknina 9733.5 mg
- Vitamín A 9733.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká, zalijeme je zbylou vodou a džusem, v nichž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.
-
3
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.
-
5
Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.