Sýrový chlebíček

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 500 g tvaroh
  • 125 g Máslo
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 200 g Niva
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 121.6 mg
  • Vláknina 670.4 mg
  • Vitamín A 670.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plísňový sýr niva jemně nastrouháme. Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme. Omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Chlebovou formu vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií.

  • 2

    Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a nastrouhaným sýrem niva. Náplň osolíme, opepříme a promícháme s nasekanou petrželkou. Dno a stěny připravené formy vyložíme částí plátkového sýra. Dno poklademe asi 1/3 šunky a na ni naneseme polovinu sýrové náplně, do které zatlačíme polovinu hroznů. Vrstvy opakujeme a vše zakončíme poslední třetinou šunky a plátky sýra. Takto připravený chlebíček necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Komentáře k receptu