Toast

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 6 ks Chléb toastový pšeničný světlý
  • 6 ks Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Rama
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1430 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 701 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 331.5 mg
  • Vitamín A 331.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest plátků toastového chleba namažeme lehce máslem. Tři z nich posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek chleba s petrželkou položíme dva plátky tvrdého sýru. Na sýr položíme zbylé tři plátky chleba, namazanou stranou dovnitř. Nožem vykrojíme uprostřed každého toastu kulatý otvor.

  • 2

    V míse rozšleháme jedno vejce společně s mlékem, solí a pepřem. Připravené toasty namočíme do této směsi a dbáme na to, aby se vejce dostalo všude.

  • 3

    Na pánvi si rozehřejeme olej a obalené toasty v něm z jedné strany opečeme. Poté toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vejce. Toasty opékáme tak dlouho, až jsou vejce hotová. Podle potřeby můžeme toasty znovu obrátit, ale dáváme pozor, aby nám vejce nevyteklo.

  • 4

    Hotové toasty podáváme.

Komentáře k receptu