Tzatziki II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 27 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 183.8 mg
- Vláknina 1250 mg
- Vitamín A 1250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku omyjeme a nastrouháme nahrubo.
-
2
Nastrouhanou okurku dáme do cedníku a důkladně z ní vymačkáme vodu.
-
3
Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
-
4
Čerstvý kopr omyjeme, osušíme, nasekáme a odebereme požadované množství.
-
5
Vymačkanou okurku smícháme s jogurtem a ochutíme česnekem, koprem, olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.