Karobovo-tvarohová buchta
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký
- 5 kávová lžička Karob
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 0.75 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 0.25 hrnek Olej slunečnicový
- 0.25 hrnek Mléko polotučné
- 0.25 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Polohrubá mouka pšeničná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 87.5 mg
- Vláknina 1449.4 mg
- Vitamín A 1449.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme všechny ingredience na tvarohové těsto a vymícháme hladkou směs. Necháme chvíli odležet.
-
2
Pak smícháme mouku, cukr, karob a přidáme mléko, vejce a olej. Nakonec přidáme kypřící prášek a vymícháme hladké těsto.
-
3
Tmavé těsto nalijeme plech vyložený pečicím papírem (nebo vymzaný tukem a vysypaný hrubou moukou). Na tmavé těsto nalijeme tvarohové těsto.
-
4
Moučník pečeme cca 25minut na 180°C.