Plněné zelné listy ochucené bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 966.7 mg
- Vláknina 26771.8 mg
- Vitamín A 26771.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 186.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
8 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme.
-
2
V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
-
3
V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
4
Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut.
-
5
Ihned podáváme.