Péřová buchta II
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Čokoláda na vaření
- 250 g Máslo čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr krupice
- 500 g Tvaroh měkký
- 100 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Mléko polotučné
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Pudinkový prášek - kakaový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 38 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 123.2 mg
- Draslík 127.3 mg
- Vláknina 1094 mg
- Vitamín A 1094 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).
-
2
Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.
-
3
Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
4
Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.
-
5
Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.